onsdag den 20. oktober 2010

Lune skinkebrød på en kold efterårsdag

Hjemmebag når det er bedst:


Dejligt med en fridag, hvor der er plads til hvad man nu har lyst til!

Opskrift: (Ca 15 stk alt efter størrelse)
1/4 liter sødmælk

50 gram gær
3 spsk sukker
1 tsk salt
1 stk æg
Ca 100 g skinke i strimler
Ca 100 g revet mozarella
475 gram hvedemel
100 gram smør eller olie



Varm mælken så den er lun (ca. 32 grader) og hæld den i en skål. Rør gæren ud i mælken. Tilsæt salt, sukker og æg. 
Ælt melet i til dejen er samlet og tilsæt herefter smør eller olie. Ælt kraftigt til dejen er smidig og glat.
Dæk dejen til med et klæde og lad den hvile i ca. 25 min. et lunt sted.
Slå dejen ned og del i 15 stk og rul dejen ud. Put fyld (skinke og ost) på midten og saml dejen omkring, enten til runde boller, som lukkede pølsehorn eller mere ala pirogger.
Pensl med æg og drys evt sesam eller nigella frø ud over
 
Ovn: 200 grader
Tid: 15 min

Ingen kommentarer:

Send en kommentar